Herken deze signalen dat jouw kandidaat geen interesse heeft

Herken deze signalen dat jouw kandidaat geen interesse heeft 1024 453 De Kleuver arbeidsmarktcommunicatie

Ook al heb je de ideale baan voor jouw kandidaat. Soms heeft hij of zij simpelweg geen interesse. Pijnlijk maar waar. Herken de signalen tijdig en verspil je tijd hier niet aan, maar ga verder in je zoektocht naar de ideale kandidaat en vaar de andere kant uit! Doe de check:

  1. Als je een afspraak met een kandidaat al drie keer verplaatst hebt, stop er maar mee. Het is duidelijk dat het hem/haar niet genoeg interesseert.

 

  1. Wanneer jouw kandidaat wél komt, maar meerdere keren te laat komt, is dit eigenlijk al een teken van desinteresse.

 

  1. ‘Ik heb geen zin meer om thuis te zitten’, ‘ik heb geld nodig’ of ‘Van het UWV moet ik solliciteren’ vallen allemaal in de categorie net iets te veel onverschilligheid. Als de kandidaat geen inhoudelijke motivatie heeft, is het een duidelijk signaal.

 

  1. De kandidaat hoort vol met vragen te zitten. Omdat hij of zij natuurlijk super enthousiast is en heel graag bij jou wil werken. Op het moment dat jij vraagt of jouw kandidaat nog vragen heeft en hij schudt ‘nee’, dan weet je eigenlijk al genoeg. Niet genoeg interesse.

 

Wanneer deze signalen zichtbaar zijn tijdens het sollicitatiegesprek, heb je de verkeerde kandidaten aangesproken met jouw vacature. Hoe bereik je wel jouw droom kandidaat? Pas jouw vacature aan op basis van kleur.

Als je deze signalen leert te herkennen, maakt het jou effectiever in de zoektocht naar nieuw talent.